Skip to main content

Voor het geval dat …

27 juni 2024

Vertrek je binnenkort op reis? Fijn zo, we hopen dat je er met volle teugen van geniet! Maar de pechvogels onder ons krijgen nét dan te maken met vervelende kwaaltjes, zoals een verkoudheid, maag-darmvirus of ander ‘fraais’. Om je alvast een bezoekje aan de lokale apotheek te besparen, neem je best enkele basisproducten mee in je reisapotheek. Zo ben je in een mum van tijd weer klaar voor een frisse duik in het zwembad.

Verkoudheidsmedicijnen

In ruimtes waar veel mensen dicht op elkaar zitten, zoals aan boord van het vliegtuig, zweven bacteriën en vaak ook virussen rond. Die kunnen verkoudheidsklachten veroorzaken. Keeltabletten, een neusspray en oordruppels (zeker bij vliegreizen) zijn dus geen overbodige luxe. 

Pijnstilling – koortswerende middelen

Pijn is nooit fijn, maar op vakantie komt hij al helemaal ongelegen. Neem een lichte pijnstiller of koortswerend middel mee. Zo ben je er snel bij als er plots hoofd-, tand- of andere pijn de kop opsteekt.

Geneesmiddel tegen maag- en darmklachten

De combinatie van lokaal – soms pittig gekruid – eten, hitte en een ander leefritme kan ervoor zorgen dat je maag en darmen behoorlijk van slag raken. Maagtabletten, diarreeremmers en een laxeermiddel behoren standaard in je reiskit!

Insectenwerende middelen

Muggen zijn vervelend, en tropische muggen soms zelfs gevaarlijk. Zorg voor een goede muggenspray, bij voorkeur met deet. Er bestaan ook specifieke sprays voor de tropen.

Oordopjes

Ben je een lichte slaper? Oordopjes vormen een prima geluidsbarrière bij nachtelijk lawaai. Zoemende frigo’s, luidruchtige hotelgasten, tjirpende krekels, snurkende partners of huilende baby’s? Niks gehoord.

Wondverzorging

Heerlijk, het warme zand tussen je tenen tijdens een lange strandwandeling. Buiten dat vlijmscherpe schelpje gerekend. Neem een klein EHBO-kitje mee met (blaren)pleisters, pincet, schaartje, zalf tegen brand- en schaafwonden, enzovoort. Steek dit in je grote koffer, want scherpe voorwerpen mogen niet in de handbagage op het vliegtuig!

Vakantieplannen? We helpen je graag met het samenstellen van je reisapotheek.

Neem contact op

Voor het geval dat …

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.