Skip to main content

Toptips voor een streelzachte huid

23 januari 2024

Tijdens de wintermaanden krijgt je huid het zwaar te verduren. Koude, temperatuurverschillen, droge lucht door de verwarming, … Allemaal factoren die je huid flink uitdrogen. Met deze tips hou je je huid streelzacht.

Je huid is je grootste orgaan, en tegelijk het deel van je lichaam dat je beschermt tegen invloeden van buitenaf. Tijdens de wintermaanden zorgt de combinatie van temperatuurschommelingen, droge verwarmingslucht en wind ervoor dat je huid uitdroogt. Het gevolg? Een vlekkerige, jeukende huid en droge, gebarsten lippen. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je zelf kunt doen om je huid te sparen.

Vochtige lucht

Zet je verwarming niet te hoog en gebruik een luchtbevochtiger. Heb je dat niet in huis? Een bakje water aan of op de verwarming maakt ook al een groot verschil.

Douche niet te vaak

Een klassieke fout. In de winter hoef je écht niet elke dag te douchen. In tegenstelling tot de zomermaanden zweet je amper. (Je work-outs in de sportschool niet meegerekend.) Zeker de huid van je armen en benen hoeft niet elke dag ingezeept te worden. Douche korter en minder heet, neem een apart voetbadje en gebruik tussen je douchebeurten een zacht washandje of sponsje om je op te frissen op plekjes zoals je oksels en schaamstreek.

Rijke producten

Waar je in de zomer misschien eerder kiest voor lichte, frisse texturen, gebruik je in de winter best een rijke, voedende zeep of doucheolie. Smeer je huid na je bad of douche in met een heerlijk rijke crème, bodylotion of bodyolie. Besteed extra aandacht aan ruwe plekjes, zoals je ellebogen en knieën.

Extra zorg voor je lippen

De huid van je lippen is extra dun, en dus ook extra gevoelig voor de gure winterkou. Al is de verleiding groot als je lippen droog aanvoelen, probeer ze niet te likken. Anders drogen ze nog meer uit. Gebruik een voedende lippenbalsem om je lippen soepel te houden.

Laat een droge huid je dag niet vergallen, we helpen je graag verder.

Geniet van 20% korting op ons vaste assortiment lichaamsverzorgingsproducten. Sla gauw je voorraad in!

Neem contact op

Toptips voor een streelzachte huid

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.