Skip to main content

Terug naar school

04 september 2024

Aan alle mooie liedjes komt een einde, en dus ook aan die heerlijk lange zomervakantie. Het nieuwe schooljaar is weer aangebroken. Die overgang vraagt van kinderen en tieners een flinke dosis aanpassingsvermogen. Het duurt vaak ook niet lang voor de eerste verkoudheidsklachten de kop opsteken.

Vooral bij kleine kinderen is het een veelvoorkomend fenomeen: het schooljaar is amper begonnen en de eerste virussen doen alweer de ronde. Snotneuzen, hoesten en koorts.

Dat is een perfect normaal verschijnsel, omdat de weerstand bij kinderen nog moet worden opgebouwd. Eens goed uitzieken draagt dus bij tot een goede werking van hun latere immuunsysteem.

Om je kind zo gezond mogelijk te houden, blijft het wel belangrijk om op volgende zaken te letten:

  • Laat je kind veel in de buitenlucht spelen. Las desnoods vaste ‘buitenmomentjes’ in, waarbij de tablet aan de kant gaat. Een frisse wandeling of een spel in openlucht, dragen bij tot het lichamelijk én mentaal welzijn.
  • Zorg voor een gevarieerd menu met veel groenten en fruit. Is je kind niet zo’n groenten-fan? Je vindt online heel wat leuke ideeën om ‘stiekem’ groenten in je gerecht te verwerken. Helemaal op kindermaat.
  • Speciale kindervitamines, vaak in een leuke vorm en lekker smaakje, kunnen zorgen voor een extra boost tijdens de maanden waarin het nodig is (herfst/winter). Zeker vitamine D is een welkome aanvulling van het gebrek aan zonlicht tijdens de donkere maanden.
  • Zorg voor regelmaat. Stuur je kind op een vast tijdstip naar bed en hou je daar ook in de weekends aan. Jonge kinderen hebben minstens tien uur slaap nodig.

Wil je graag nog wat extra tips om de gezondheid van je kroost te ondersteunen? Kom gerust langs voor persoonlijk advies.

Neem contact op

Terug naar school

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.