Skip to main content

Laat hooikoorts geen spelbreker zijn

10 april 2023

Ben jij ook zo iemand die vanaf de eerste mooie lentedagen loopt te snotteren en te niezen? Je bent heus niet alleen!

Wereldwijd lijden zo’n 400 miljoen mensen aan hooikoorts. We geven je graag een paar tips om het pollenseizoen goed door te komen.

Ha, de lente! Elk jaar kijken we weer halsreikend uit naar de eerste dagen waarop we onze warme winterjas in de kast kunnen laten. Helaas steekt dan bij velen ook weer een ongenode gast de kop op: hooikoorts.

Pollen

Deze veelvoorkomende allergie komt voornamelijk voor tussen februari en september, niet toevallig de bloeiperiodes van de flora rondom ons. Gelukkig zijn niet alle maanden even lastig, al zijn mei en juni vaak de ergste maanden omdat dan de grassen bloeien. Het zijn trouwens niet de gewassen zelf die de klachten veroorzaken, maar wel de pollen, het stuifmeel dat tijdens de bloeiperiode door de wind verspreid wordt.

Weersomstandigheden

Als we weten dat de wind de pollen transporteert, is het uiteraard logisch dat het weer een enorme invloed op hooikoortsklachten heeft. Na een warme winter begint het pollenseizoen doorgaans vroeg. Vooral op zonnige en winderige dagen is het opletten geblazen, want dan zweven er heel wat pollen door de lucht. Op regenachtige dagen is dat een pak minder.

Enkele tips

  • Zonnige, droge en winderige dagen? Vermijd inspanningen (buiten of in je tuin), blijf binnen en hou ramen en deuren dicht.
  • Verlucht je huis ‘s morgens of na een regenbui
  • Droog je was niet buiten
  • Bescherm je ogen met een zonnebril of sportbril
  • Gebruik papieren wegwerpzakdoeken, want pollen blijven hangen
  • Was je haar en gezicht voor het slapengaan om stuifmeelkorrels te verwijderen
  • Start tijdig met je medicatie: vóór de start van het pollenseizoen

Volg je graag de pollenconcentratie op de voet? Hou dan pollennieuws.be en pollennieuws.nl in de gaten.

 Blijven je klachten aanhouden? Dan kunnen gepaste geneesmiddelen de nodige verlichting brengen. We helpen je graag verder.

Laat hooikoorts geen spelbreker zijn

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.