Skip to main content

Je huisapotheek is er voor je!

25 maart 2024

Heb je omwille van chronische aandoeningen ‘vaste’ medicatie, die je op regelmatige tijdstippen moet innemen? Dan heb je vast een lijstje waarop alles staat uitgelegd. Maar wat als je twijfelt, of het gevoel hebt dat er iets op dat lijstje niet goed zit? Dat kun je uiteraard bespreken met je arts, maar als huisapotheek staan we je ook graag met raad en daad bij.

Een huisapotheek?

Je huisapotheek is je vaste apotheker. Hij of zij kent je en weet perfect welke geneesmiddelen je gebruikt. Ook de producten die je zonder voorschrift haalt, worden zorgvuldig geregistreerd in je medicatieschema. Zo kan je huisapotheker een zeer volledig advies geven over je medicatie, het medicatiegebruik afstemmen met je huisarts en de nodige informatie doorgeven aan andere zorgverstrekkers. Denk maar aan een ziekenhuisopname, tandartsbezoek, een dringende afhaling bij de apotheek van wacht, …

Waarom is een medicatieschema zo belangrijk?

Wanneer je op regelmatige tijdstippen verschillende geneesmiddelen moet innemen, is een medicatieschema een betrouwbare leidraad. Het bevat alle praktische informatie, zoals hoe en wanneer je welke geneesmiddelen moet innemen, maar je huisapotheker kan het medicatieschema ook openstellen voor andere zorgverstrekkers. Zo weten zij in een oogwenk welke medicatie je neemt, en kunnen ze bepalen of een behandeling veilig kan verlopen.

Volledig op maat

Wanneer je moeilijkheden ervaart met je huidige medicatieschema, kun je altijd bij je huisapotheker terecht. Misschien heb je last om een bepaalde tablet door te slikken? Of ervaar je bepaalde bijwerkingen, zoals maagklachten? We bekijken dan samen of er eventueel alternatieven bestaan met dezelfde werking, maar in een vorm die beter geschikt is voor jou.

NIEUW: maak een afspraak voor de bespreking van je medicatieschema

Heb je nood aan begeleiding en advies? Zit je met vragen? Maak dan een gratis afspraak met een van onze apothekers. Dan nemen we de tijd om je medicatieschema eens grondig onder de loep te nemen en op punt te stellen. Contacteer ons!

Neem contact op

Je huisapotheek is er voor je!

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.