Skip to main content

Ik ga op reis en ik neem mee …

22 juni 2023

Heb je ook een welverdiende vakantie op de planning staan? Vergeet dan zeker niet om enkele basisproducten in je reisapotheek te steken. We hopen natuurlijk dat je ze niet nodig zult hebben, maar zo hoef je alvast niet met handen en voeten een eventueel probleem te gaan uitleggen in de lokale apotheek.

Pijnstilling – koortswerende middelen

Pijn is nooit fijn, maar op vakantie komt hij al helemaal ongelegen. Neem dus altijd een lichte pijnstiller of koortswerend middel mee, zo ben je er snel bij als de hoofd-, tand- of andere pijn plots komt opzetten.

Geneesmiddel tegen maag- en darmklachten

De combinatie van lokaal – soms pittig gekruid – eten, hitte en een ander leefritme kan je maag en darmen soms behoorlijk van slag brengen. Maagtabletten, diarreeremmers en eventueel een laxeermiddel kunnen soelaas brengen.

Verkoudheidsmedicijnen

Al zit je op een tropische bestemming, toch kan je plots te maken krijgen met verkoudheidsklachten. Keeltabletten, een neusspray en oordruppels (zeker bij vliegreizen) zijn geen overbodige luxe.

Insectenwerende middelen

Zeker in tropische gebieden kunnen de muggen een echte plaag zijn. Neem daarom zeker een goede muggenspray mee, bij voorkeur met deet. Er bestaan ook specifieke sprays voor de tropen.

Oordopjes

Je denkt er misschien niet aan, maar je weet nooit wat er opduikt tijdens je verblijf in een hotel. Zoemende frigo’s, ultra vroeg poetspersoneel, euh- nachtelijk actieve buren, … Allemaal dingen die je slaap serieus kunnen ondermijnen. Oordopjes in, en welterusten!

Wondverzorging

Een ongeluk zit soms in een klein hoekje, of scherp stukje schelp. Neem altijd een klein reissetje mee met (blaren)pleisters, pincet, schaartje enzovoort. Denk er wel aan dat scherpe voorwerpen, zoals schaartjes en pincetten niet in de handbagage mogen op het vliegtuig.

Spring zeker eens binnen voor je ideale reisapotheek. We stellen die graag voor je samen, én je krijgt een leuk reisetui cadeau!

Neem contact op

Ik ga op reis en ik neem mee …

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.