Skip to main content

Hou de zon te vriend

04 mei 2023

Huidkanker is wereldwijd de meest voorkomende en – gelukkig – ook de meest behandelbare kanker. Maar voorkomen is beter dan genezen.

En dat lukt enkel met de juiste zonbescherming.

Mei is traditioneel de maand van waarin extra aandacht wordt besteed aan onze kostbare huid. Geen overbodige luxe, want jaarlijks krijgen zo’n 43.000 Belgen de diagnose huidkanker. Vaak kan dit soort kanker goed behandeld worden, maar vooral melanomen zijn gevaarlijk. Het blijft dus een kwestie van er op tijd bij te zijn. Daarom vindt elk jaar in mei Euromelanoma plaats. Op donderdag 23 mei 2023 kun je gratis bij je dermatoloog terecht voor een huidscreening. Zeker doen!

Blijf jong met de juiste bescherming

De beste bescherming tegen huidkanker? Simpel: een goede zonbescherming. Vermijd de hete middagzon, draag altijd een zonnebril en bedek je hoofd. Én smeer een kwalitatieve zonnecrème. Vooral dat laatste is iets wat veel mensen al eens achterwege durven laten. Nochtans komt een beschermend laagje crème of spray je huid alleen maar ten goede!

Was het nu A of B?

Op de verpakking van je zonneproduct staan de letters UV-A/UV-B. Kies ALTIJD voor een zonnecrème die je beschermt tegen UV-A én UV-B-straling, je huidcellen zullen je dankbaar zijn. UVB-stralen doen je verbranden en UV-A-stralen zorgen voor huidveroudering. Beiden kunnen in het slechtste geval huidkanker veroorzaken. De meeste supermarktcrèmes beschermen trouwens enkel voldoende tegen UV-B.

Welke SPF?

SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’. Het getal geeft aan hoe efficiënt je zonnecrème de UV-B-stralen blokkeert. Je kiest sowieso best voor een crème met factor 30 tot 50, zo bescherm je je huid optimaal. Enkel de zonneproducten met de vermelding ‘broad screen’ beschermen ook tegen UV-A. Smeer regelmatig bij, zeker na een verfrissende duik in het zwembad.

Onze favoriet?

La Roche Posay heeft een uitgebreid aanbod zonneproducten met aangename texturen. Ze bevatten geen irriterende filters en prikken dus niet in de ogen. De producten zijn stuk voor stuk hydraterend en verzorgend. Met andere woorden: je beschermt je huid ook nog eens tegen huidveroudering. Extra bonus: het kleurtje dat je (langzaam) opbouwt, zal ook veel langer blijven!

Heb je vragen rond zonnebescherming of wil je eens komen kijken welke producten voor jou het meest geschikt zijn? Spring gerust binnen, we helpen je graag verder!

Neem contact op

Hou de zon te vriend

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.