Skip to main content

Geslaagd in eerste zit

18 mei 2023

Student in huis? Of misschien ben je je zelf al aan het voorbereiden op de nakende examenperiode? Met deze tips neem je alvast een vliegende start!

De zomer nadert met rasse schreden. Voor je kunt genieten van lange dagen in de zon, is het naar goede gewoonte eerst nog even door de zure appel bijten. Inderdaad, de blokperiode staat weer voor de deur. Wil je je slaagkansen verhogen? Het harde werk moet je zelf verrichten, maar deze tips kunnen er wel voor zorgen dat je blok een pak vlotter én aangenamer verloopt!

  1. Alles begint met een goede planning

Maak voor jezelf een planning op en hou je daaraan. Probeer een routine uit te bouwen qua pauzes, lunchtijd en slaaptijd. Zo raakt je lichaam alvast snel gewend aan je tijdelijke leefritme.

  1. Social media-stop

Probeer je overdag niet bezig te houden met sociale media, maar je enkel te focussen op je leerstof. Betere focus? Check! Hou je scrol-momenten als beloning na het studeren.

  1. Een gezonde geest …

… in een gezond lichaam. Eet gezond en drink voldoende water. Door elke dag voldoende te bewegen pomp je bakken zuurstof en energie in je lichaam. Drink geen cafeïnehoudende dranken na 18.00 u. Anders zal je stresslevel tegen de avond alleen maar toenemen en slaap je minder goed. En laat slaap nu net dé sleutel tot een goede concentratie zijn!

  1. Ontspan op tijd

Voor veel studenten is de blok een erg stressvolle periode. Een reden te meer dus om op tijd en stond te ontspannen. Een leuke film, een bad met etherische oliën of je huid eens extra hydrateren met een gelaatsmasker zijn kleine dingen die een groot verschil kunnen maken.

Tip: heb je faalangst of voel je je onzeker? Neem dan zeker eens een kijkje op studerenzonderblokkeren.be

  1. Supplementen voor je concentratievermogen

Heel wat merken hebben voedingssupplementen in hun aanbod die specifiek zijn afgestemd op je noden als student. Vitamines B en C hebben een positieve invloed op het geheugen. Mineralen zoals magnesium werken dan weer stressverlagend.

Wil je graag bijkomend advies over hoe je tijdens het studeren je concentratievermogen kan behouden of versterken? We helpen je graag verder! En uiteraard wensen we je veel succes!

Neem contact op

Geslaagd in eerste zit

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.