Skip to main content

Geef vallen geen kans

20 april 2023

‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’, da’s de slogan voor de Week van de Valpreventie. Want wist je dat je de kans op vallen makkelijk zelf kan verkleinen? En, belangrijk: jong geleerd, is oud gedaan!

Wist je dat jaarlijks één op de drie thuiswonende ouderen valt? En zo’n ongelukkige val kan heel wat nare gevolgen hebben. Denk maar aan lichamelijke letsels, maar ook angstaanvallen en depressie. Speciaal om extra aandacht te geven aan deze problematiek, werd de Week van de Valpreventie in het leven geroepen. Want er zijn heel wat dingen die je zelf kunt doen om het risico op een val te verminderen.

  1. Rust roest

We kunnen het niet genoeg benadrukken: blijf actief. Maak dagelijks een ommetje, train met de hometrainer of doe een paar rek- en strekoefeningen. Zo blijf je soepel en fit, én je houdingscontrole wordt bevorderd. Voel je je onzeker of wankel op je benen? Mobiliteitshulpmiddelen, zoals een wandelstok of rollator, helpen je met het bewaren van je evenwicht.

  1. Een veilige woning

Maak je woning ‘val-proof’. Zorg ervoor dat alle ruimtes voldoende verlicht zijn, let op met verhoogjes, vloerkleden of losliggende kabels. Laat geen rommel rondslingeren op de vloer waarover je kunt struikelen.

  1. Stevig schoeisel

Zorg voor kwalitatieve schoenen die makkelijk en stevig aan je voeten zitten. Kies voor dichte pantoffels in plaats van instekers, of sandalen met een sluiting.

  1. Een goed zicht

Zie je minder scherp? Draag dan altijd een aangepaste bril. Zo spot je tijdig obstakels waarover je zou kunnen vallen.

  1. Let op met medicatie

Sommige medicijnen kunnen je slaperig maken. Vraag altijd aan je arts of in de apotheek of dat het geval is bij de medicatie die je kreeg voorgeschreven.

Wil je graag meer advies? Of ben je op zoek naar kwalitatieve mobiliteitshulpmiddelen? Als Zorgpunt staan we je met raad en daad bij. Kom gerust eens langs.

Ik wil meer weten

Geef vallen geen kans

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.