Skip to main content

Eerste hulp bij zwangerschapskwaaltjes

02 februari 2024

Verwacht je een kindje? Proficiat! De komende maanden gaat er veel veranderen in je lichaam. Voor sommige vrouwen verloopt de zwangerschap vlekkeloos, anderen krijgen dan weer te maken met ongemakken. Gelukkig zijn er heel wat dingen die je kunt doen om je zwangerschapskwaaltjes tot een minimum te beperken.

Gezonde gewoontes

Het spreekt misschien voor zich, maar de eerste stap blijft natuurlijk gezond leven. Blijf bewegen en trek er regelmatig op uit voor een stevige wandeling in de natuur. Ook intensievere sporten blijven perfect mogelijk, al bespreek je dat best even met je gynaecoloog. Vraag eventueel aan je trainer of coach naar aangepaste oefeningen. Eet gevarieerd, met veel groenten en fruit.

Een extraatje

Er bestaan speciale vitaminesupplementen voor tijdens je zwangerschap. Foliumzuur draagt bij tot de ontwikkeling van de baby, en vitamine D helpt bij de celdeling en zorgt voor sterke botten. Toch zijn er ook bepaalde vitamines die je beter kunt beperken tijdens je zwangerschap. Vraag daarom gerust een woordje uitleg wanneer je langskomt!

Op wolkjes

Zeker naar het einde van je zwangerschap toe komt er heel wat druk op je benen, en dus ook je aders, te staan. Met als gevolg: zware en vermoeide benen. Sommige vrouwen krijgen zelfs te maken met spataders. Ben jij daar gevoelig aan? Dan is het een goed idee om steunkousen te dragen op de momenten dat je wat langer op je benen moet staan. Er bestaan verschillende modellen, dus je hoeft te vrezen voor een knellende band rondom je buikje.

Glad als babybilletjes

Om zwangerschapsstriemen te voorkomen, is het belangrijk om op tijd te beginnen smeren. Ook hier bestaan speciale oliën of crèmes voor die je gerust tijdens je zwangerschap kunt gebruiken.

Help, brand!

Sommige vrouwen krijgen – zeker naar het einde van de zwangerschap – last van brandend maagzuur. Gemberthee kan hier verlichting brengen, maar er bestaan ook (veilige) medicijnen om dit ongemak te verlichten.

Wanneer je lichaam zo’n ingrijpende verandering ondergaat, is het logisch dat er soms kwaaltjes ontstaan. Die worden misschien wel als ‘normaal’ beschouwd, maar dat wil niet zeggen dat je je er zomaar bij neer moet leggen. Heb je klachten? Kom gerust langs voor advies!

Neem contact op

Eerste hulp bij zwangerschapskwaaltjes

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.