Skip to main content

Eerste hulp bij hooikoorts

10 april 2024

De zon schijnt, en iedereen is goedgeluimd. Alleen begin jij vanaf de eerste mooie lentedagen te snotteren en te niezen. Vervelend! Wist je dat wereldwijd zo’n 400 miljoen mensen aan hooikoorts lijden? Met deze tips hoeft hooikoorts je mooie lentedag niet te vergallen.

Wat is hooikoorts?

Eigenlijk is hooikoorts een pollenallergie. De hooikoortsperiode ligt tussen februari en september, met als piek de maanden mei en juni. Dan bloeien de gewassen en verspreiden ze hun stuifmeel (de beruchte pollen) door de lucht. En net zij zijn de grote boosdoeners!

Hou het weer in de gaten

Het weer heeft een enorme invloed op hooikoortsklachten. Was het een warme winter? Dan begint het pollenseizoen iets vroeger. Zonnige, droge en winderige dagen? Vermijd inspanningen (buiten of in je tuin), blijf binnen en hou ramen en deuren dicht.

Op regenachtige dagen zweven er minder pollen in de lucht. Een regenbui is dus het ideale moment om je huis te verluchten.

 

Droog je was binnenshuis

Hoewel het verleidelijk is om je beddengoed, handdoeken en andere was buiten in een zacht briesje te laten drogen, weersta je best de verleiding. Want de deeltjes die je klachten veroorzaken, blijven vaak hangen in je wasgoed.

 

Bescherm je ogen met een zonnebril of sportbril

Zo verklein je de kans op irritatie en rode, prikkende ogen.

 

Gebruik papieren wegwerpzakdoeken

En gooi je zakdoek ook effectief weg na ieder gebruik. De pollen blijven hangen in je zakdoek.

Hygiëne voor het slapengaan

Neem een douche, waarbij je extra aandacht besteedt aan je haar en gelaat. Zo ben je zeker dat alle stuifmeelkorrels weggewassen worden.

Hooikoortsmedicatie

Er bestaan genoeg middeltjes die de symptomen van je allergie verzachten. Zo kun je bijvoorbeeld je neus spoelen met een zoutoplossing. Maar ook een neusspray, oogdruppels of andere medicatie kunnen soelaas bieden.

De vinger aan de pols

Check op regelmatige tijdstippen de pollenconcentratie in de lucht via pollennieuws.be en pollennieuws.nl.

Nood aan advies? Kom dan zeker eens langs, want je hoeft niet te blijven rondlopen met je klachten!

Neem contact op

Eerste hulp bij hooikoorts

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.