Skip to main content

Een zucht van verlichting bij luchtweginfecties

27 februari 2024

Net voor de lente aanbreekt, gaan we elk jaar door een periode waarin griep, luchtweginfecties en andere virussen stevig de ronde doen. Je kunt natuurlijk proberen om je natuurlijke immuniteit te boosten met gezond eten, vitamines en voldoende beweging. Maar wat als je – ondanks alle voorzorgen – de dans niet ontspringt?

Vaak begint het met een diepe vermoeidheid, om vervolgens over te gaan in snotteren en hoesten. Een luchtweginfectie komt nooit gelegen en kan knap vervelend zijn. Vaak gaat het om een simpele verkoudheid en hoef je je geen zorgen te maken. Met deze tips ben je snel weer op de been.

Rusten

Even op de pauzeknop drukken en uitzieken blijft de beste remedie. Je lichaam kan alle energie gebruiken om de infectie te bestrijden. Geniet dus gerust zonder schuldgevoel van je dekentje en Netflix. Geef toe, er zijn ergere dingen.

Bevrijd je neus

Een verstopte neus kan hoofdpijn veroorzaken. Om je neus vrij te maken is het heilzaam om dampen te inhaleren met speciale oliën, zoals eucalyptus. Die werken verzachtend en maken je luchtwegen weer vrij. Ook een neusspray op basis van zulke oliën kan wonderen doen. Deze producten zijn trouwens een specialiteit van het huis. Spring dus zeker eens binnen!

Vochtige lucht

De droge lucht van de verwarming zorgt vaak voor nog meer irritatie op je luchtwegen. Voor een gezond binnenklimaat plaats je best een luchtbevochtiger. Heb je dat niet in huis, dan maakt een bakje water op of aan de verwarming al een heel verschil.

Alcoholvrij

Als je verkouden bent, laat je alcohol beter links liggen. Je genezingsproces vertraagt, en de werking van eventuele medicatie wordt afgeremd. Kies liever voor een kruidenthee met citroen en honing, of een natuurlijk drankje op basis van verse gember om je klachten te verlichten en je genezing te bevorderen.

In de greep van griep?

Soms is het moeilijk om een griep te onderscheiden van een zware verkoudheid. Toch is er een duidelijk verschil in de intensiteit van de klachten. Zo zul je bij griep vaker hogere koorts hebben, voel je je over het algemeen veel zieker. Ook spierpijnen zijn een typisch griepverschijnsel. Bij een gewone verkoudheid zul je niet zo snel last krijgen van ernstige klachten en kan je meestal nog goed functioneren, ondanks het vervelende gevoel.

Wil je de winterkwaaltjes alvast een stapje voor zijn? Kom dan gerust eens langs voor advies en enkele handige middeltjes voor-het-geval-dat.

Neem contact op

Een zucht van verlichting bij luchtweginfecties

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.