Skip to main content

Een goede slaap is goud waard

13 maart 2023

Of je nu een nachtraaf of vroege vogel bent: je nachtrust maakt of kraakt je dag. Een goede slaaphygiëne is dan ook onmisbaar voor genoeg kwalitatieve uurtjes onder de wol. Wat dat inhoudt, lees je hier.

Tijdens de Internationale Dag van de Slaap op vrijdag 17 maart besteden we wat extra aandacht aan onze nachtrust. Want we brengen maar liefst een derde van ons leven al slapend door. Hoeveel uren nachtrust je nodig hebt, is erg persoonlijk. Normaal volstaan zeven à acht uur voor volwassen. Toch blijkt het alsmaar vaker een behoorlijke uitdaging om deze uurtjes te halen, want meer en meer mensen kampen met slaapproblemen. Daarom is een goede slaaphygiëne de sleutel naar een kwalitatieve(re) nachtrust. Met deze tips sta je frisser en fitter (én met het juiste been uit bed) op.

  1. Rust voor je organen

Logisch: als jij heerlijk wil rusten, gun je organen dan ook hun adempauze. Drink koffie met mate, en probeer die zeker na 16.00 u. te vermijden. Daarna kies je beter voor een kop kruidenthee of warme melk. Eet ’s avonds niet te zwaar en niet te laat. Een goede richtlijn: vanaf twee uur voor bedtijd laat je de koel- en snackkast beter dicht.

  1. Maak je moe

Op een gezonde manier uiteraard. Heb je een drukke dag op het werk achter de rug? Neem dan zeker genoeg tijd om te ontspannen. Zorg voor beweging en ga de buitenlucht in. Zo ben je ’s avonds veel slaperiger.

  1. Piekerlijstjes

Ken je het gevoel? Plots denk je ’s nachts aan iets dat je collega vroeg om af te werken, of besef je dat je nog steeds geen cadeau voor je jarige schoonmoeder hebt. Zulke dingen hoef je niet te regelen in je bed. Werk met een planning of leg desnoods een to-dolijstje op je nachtkastje. Alles wat daarop belandt, zit al niet meer in je hoofd!

  1. Kalmeer je geest

Maak je hoofd leeg met yoga, meditatie en mindfulness. Ga op zoek naar de juiste ademhalingspatronen. Die helpen opgehoopte stress en spanningen los te laten. Ook online vind je heel wat filmpjes met meditatie- en ademhalingstechnieken.

  1. Heilzaam ritueel

De mens is een gewoontedier. Wanneer je een vast ritueel inbouwt voor het slapengaan, zal je lichaam zich onbewust beginnen voorbereiden op de nacht. Maak bijvoorbeeld een gewoonte van een fijne nacht- of handcrème aanbrengen voor bedtijd. Dat werkt relaxerend en geeft je lichaam het signaal dat het tijd is om te rusten.  Zolpidem kopen

  1. Routine werkt

Ga op hetzelfde uur slapen en sta op hetzelfde uur op. De kans is groot dat je na een tijdje zelfs je wekker niet meer zal moeten zetten, maar dat je vanzelf ontwaakt op ‘jouw uur’.

  1. Slaapsupplementen

Bepaalde voedingssupplementen stimuleren slaapbevorderende hormonen of kalmeren de hersenactiviteit. Magnesium, Serotonine en Melatonine kunnen helpen om sneller in slaap te vallen.

Heb je nog steeds moeilijkheden met slapen? Vraag dan zeker raad aan je arts of neem gerust even contact op met ons. We helpen je graag aan een deugddoende nachtrust!

Een goede slaap is goud waard

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.