Skip to main content

Een goede nachtrust is goud waard

07 maart 2024

Op vrijdag 15 maart is het de Internationale Dag van de Slaap. Het ideale moment om eens stil te staan bij onze ontspanning en nachtrust. Want alsmaar meer mensen hebben het moeilijk met in- of doorslapen. Een goede slaaphygiëne is de eerste stap naar een kwalitatieve(re) nachtrust. Daarom enkele tips om je naar dromenland te brengen.

  1. Dag en nacht

Tijdens de donkerdere wintermaanden kan het zijn dat je interne klok in de war is. ’s Morgens raak je niet uit bed, en ’s avonds lijkt de slaap maar niet te komen. Daarom kan het helpen om je hersenen te ‘programmeren’. Begin je dag met een frisse wandeling als signaal om te laten merken dat het dag is. ’s Avonds relaxen met een rustig avondritueel, zoals een boek of een kruidenthee, geeft dan weer een nachtimpuls. Zo geraak je in een vast ritme en val je makkelijker in slaap.

  1. Ban stress

Bestaan er tegenwoordig nog mensen die géén stress hebben? We leven in jachtige tijden, en krijgen overdag heel wat prikkels te verwerken. Daarom is het erg belangrijk om je hoofd op tijd leeg te maken. Zoek een manier die voor jou het beste past. Yoga, meditatie en mindfulness zijn alvast prima manieren om tot rust te komen. Tegenwoordig bestaan er ook heel wat apps die je helpen om te relaxen.

  1. Gezond eten

Gun ook je organen voldoende rust. Probeer zo veel mogelijk en zo gevarieerd mogelijk te koken, met verse groenten. Vermijd ultrabewerkt voedsel. Drink koffie met mate, en probeer die zeker na 16.00 u. te vermijden. ’s Avonds zin in een warm drankje? Kies dan voor een kop kruidenthee of warme melk.

  1. Routine werkt

Ga op hetzelfde uur slapen en sta op hetzelfde uur op. De kans is groot dat je na een tijdje zelfs je wekker niet meer zal moeten zetten, maar dat je vanzelf ontwaakt.

  1. Slaapsupplementen

Bepaalde voedingssupplementen werken slaapbevorderend of kalmeren de hersenactiviteit. Passiebloem, lavendel en melisse kunnen helpen om sneller in slaap te vallen. 

Heb je nog steeds moeilijkheden met slapen? Vraag dan zeker raad aan je arts of neem gerust even contact op met ons. We helpen je graag aan een deugddoende nachtrust!

Neem contact op

Een goede nachtrust is goud waard

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.