Als het kriebelt …

12 januari 2023

Winterjeuk: het is een veelvoorkomend fenomeen. Misschien heb jij er ook wel last van, zonder dat je het zelf beseft. We vertellen je wat het is en vooral: wat je ertegen kunt doen!

Je huid is je grootste orgaan en krijgt het soms stevig te verduren. Blootstelling aan zon en warmte in de zomer, vrieskou in de winterperiode, … Je zou soms voor minder protesteren, toch? En dat is precies wat er gebeurt tijdens de koudere maanden. De combinatie van temperatuurschommelingen, droge verwarmingslucht en wind zorgen ervoor dat je huid droger wordt. Het gevolg? Je huid wordt vlekkerig en begint te jeuken. Winterjeuk kan trouwens voorkomen over je gehele lichaam.

Hoe oplossen?

We beginnen eerst met wat je zeker NIET moet doen: krabben. Want hierdoor ga je je huid beschadigen, wat meestal resulteert in nog meer jeuk en irritatie. Met deze dingen maak je je huid wél happy:

  • Vochtige lucht: zet je verwarming niet te hoog en gebruik een luchtbevochtiger. Heb je dat niet in huis? Een bakje water aan of op de verwarming geeft hetzelfde resultaat.
  • Spaar je huid: douche korter en minder heet, gebruik altijd een zacht washandje of sponsje en dep jezelf voorzichtig droog in plaats van te wrijven.
  • Extra verwennerij: gebruik een fijne, voedende zeep of doucheolie en smeer je huid na je bad of douche in met een heerlijk rijke bodylotion of bodyolie.

Extra zorg voor je lippen

De huid van je lippen is extra dun, en dus ook extra gevoelig voor de gure winterkou. Geef toe, niets is vervelender (en pijnlijker!) dan gesprongen lippen. Al is de verleiding groot als je lippen droog aanvoelen, probeer ze niet te likken. Anders drogen ze nog meer uit. Wat je wel kunt doen:

  • Probeer bij koud weer zo veel mogelijk door je neus te ademen
  • Bescherm je lippen eventueel met een sjaal
  • Trek geen velletjes los, dat maakt het alleen maar erger (en pijnlijker)
  • Zorg voor een goede luchtbevochtiging in huis of op het werk
  • Drink voldoende water gedurende de dag
  • Smeer je lippen regelmatig in met een voedende en beschermende lippenbalsem

Laat de jeuk je winterperiode niet bederven, we helpen je graag verder!

Speciaal daarvoor geniet je van -20% korting op de lichaamsverzorgingsproducten van Caudalie en La Roche Posay. Je huid zal je dankbaar zijn. ;)

Als het kriebelt …

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © Apotheek Boseind -
Privacy policy

Website by It's me