Skip to main content

Alles wat je nodig hebt voor je kotapotheek

06 september 2023

We staan weer aan de vooravond van een nieuw academiejaar. Vertrek jij ook weer terug naar je kot? Denk dan aan je kotapotheek. Want een goed voorbereide student bespaart zichzelf heel wat problemen, mocht er onverwacht iets mislopen. Hier vind je alvast een checklist.

Bah, verkouden

Zeker in het tussenseizoen lijkt het alsof er in de aula collectief werd afgesproken om een kuch- en snotterconcert te houden. En ja hoor, uiteraard ontspring ook jij de dans niet. Om de klachten bij een vervelende verkoudheid te minimaliseren, denk je best aan volgende items:

  • neusspray
  • keeltabletten
  • thermometer (meten is weten, blijf thuis als je koorts hebt)
  • pijnstillers

Oei, dat liep even mis

Iets te enthousiast het kookwater van je pasta afgegoten, een vervelende splinter in je hand van je vintage bureau, of stomweg een val gemaakt? Een kleine kwetsuur zit vaak in een even klein hoekje. Zorg daarom voor een basic EHBO-kit met daarin:

  • brandzalf, of een allemansvriend zoals Cicaplast B5+
  • ontsmetting
  • pleisters
  • pincet
  • schaartje

Rustige – of iets minder rustige – nachten

Work hard, play hard. Maar soms gebeurt het dat je buurman net de nacht voor je grote examen beslist om een gezellig feestje te organiseren. Goede oordoppen bieden dan soelaas.

En toch heeft niet elke nacht slapen als prioriteit. Blijft je vlam een nachtje logeren? Zorg dat je altijd condooms bij de hand hebt.

Je beste versie

En uiteraard zorg je er ook voor dat je toilettas alles bevat wat je nodig hebt voor een goede verzorging. Verwen je huid met een dag- en eventueel nachtcrème, afgestemd op je huidtype. Een kwalitatieve deodorant, douchegel en bodylotion zijn dan weer essentieel om fris voor de dag te komen. En – last but not least – verzorg je gebit. Vergeet niet te flossen!

Klaar om de benodigdheden voor je kotapotheek in te slaan? Spring gerust eens binnen, we helpen graag met het opstellen van een persoonlijk lijstje.

Neem contact op

Alles wat je nodig hebt voor je kotapotheek

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Online
bestellen.

Ben je gehaast of wil je zeker zijn dat je product in voorraad is? Geef dan op voorhand je bestelling door via het bestelformulier. Wij geven je een seintje als deze klaar is om afgehaald te worden.

Openingsuren

Ma: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Di: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Wo: 09u00 - 12u15
Do: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Vr: 09u00 - 12u15 & 13u30 - 18u30
Za: 09u00 - 12u15

Contact

Boseind 18
3910 Pelt - België

Tel : 011 66 28 29
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.